esmaspäev, 4. september 2017

Kukeseene-juustukaste praetud suvikõrvitsaõitega


Pildil oleva toidu valmistasin tegelikult juba mitu nädalat tagasi, aga et retsept ilmus ka Laupäevaleht LP-s, siis on selle blogisse lisamine viibinud. Olen seda rooga erinevates variatsioonides teinud väga palju kordi ja pruun riis on viimasel ajal üha sagedamini lisandiks, sest väikestest maitseküllastest ja vitamiinirikastest kartulitest on isu juba juunis-juulis täis söödud. Kuigi ka augustis tulid kartulid ikka aeg-ajalt minuga turult kaasa või sain neid talunikelt, siis ikkagi pole augustikuine kartul enam see, mis esimesed varajased mugulad.

See lihtne suvine kukeseenekaste sobib ka keedetud makaronide hulka segamiseks, samuti nautimiseks röstsaial bruschetta-stiilisSeente puhul on oluline meeles pidada, et neid tuleb maitsestada alles pärast praadimist, sest kuna seened kaotavad palju vedelikku, siis võib varem soola peale pannes need üle soolata. 

Juhul, kui veel õnnestub hankida ka mõned suvikõrvitsaõied (mina korjasin enda omad koduaiast), siis puhasta need korralikult ka seestpoolt, keeruta kahvli abil lahtiklopitud munas (munale lisa eelnevalt soola ja pipart) ning prae õli ja või segus pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta taldrikule ja naudi kasvõi niisama suupistena:)


Vaja läheb:
u 150 g pruuni riisi, toortatart või kinoad
1 väiksem sibul
1 küüslauguküüs
u 500 g kukeseeni
1 väiksem suvikõrvits
200 g (1 pakk) sulatatud juustu
soola, pipart
õli, võid
värsket tilli

Keeda riis, tatar või kinoa soolaga maistestatud vees vastavalt pakendi juhistele ning vajadusel nõruta.

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Prae hakitud sibulat keskmisest pisut madalamal kuumusel õli ja või sees kuni see on klaasjas (kulub u 8 minutit), lisa küüslauk ja prae veel minut. Lisa puhastatud seened (suuremad võid väiksemaks hakkida) ja prae neid, kuni seentest eraldunud vedelik on ära keenud. 

Lõika suvikõrvits väiksemateks viiludeks või tükkideks ning lisa seentele. Lisa ka võid, maitsesta soola ja pipraga ning prae veel mõned miutid aeg-ajalt segades kuni suvikõrvits on läbi küpsenud (võib jääda krõmps). Lisa hulka pakk sulatatud juustu ja kuumuta segades pisut, et tekiks ühtlane kaste. 

Serveeri kohe koos riisi, tatra või kinoaga, haki peale värsket tilli ja paku kõrvale praetud suvikõrvitsaõisi, kui neid veel saada õnnestub. 



Kommentaare ei ole: