esmaspäev, 6. veebruar 2017

Kaerahelveste ja maapähklivõiga energiaampsud


Nagu juba siin kirjutasin, on mõned minu täisterahelvestega tehtud retseptid nüüd Tartu Mill'i veebilehel, samuti poes helveste juures olevas retseptivihikus. Neid maapähklivõiga energiaampse aga valmistasin ühel ajakirjanikele mõeldud üritusel. See pressiüritus, mille pilte siin postituses jagan ja millest näiteks Pille Nami-Namis kirjutas, ei olnud päris tavaline, sest toiduinimeste kõrval oli kohal ka armastatud laulja Lenna Kuurmaa, kes rääkis enda ja oma laste pudrueelistustest. Nende peres on muideks puder igal hommikul laulal ;-) 

Kuigi ma ka ise putru armastan, siis keedan seda reeglina vaid paaril korral nädalas, sest lihtsalt igal hommikul ei ole isu. Vahel tahan süüa kooki (eriti meeldivad mulle hetkel just sellised suus sulavad jahuvabad šokolaadikoogid), siis jälle kohupiima või jogurtit marjadega, mõnikord aga hoopis sõrnikuid, pannkooke või smuutit. Sellest, mida mina hommikuti söön, kirjutas Britt Rosen eelmisel nädalavahetusel ajalehe Postimees laupäevalisas Arter, kus oli minult kokku viis hommikusöögiks sobivat retsepti (kohvismuuti, lõhekreem, sidrunikeeks ja kaks mu retsepti Tartu Milli'i lehelt). 


Kena daam järmisel kahel fotol koos minu ja Lennaga on Tartu Mill'i müügijuht Aili Adamson, kes tutvustatus uusi täisterahelbeid.



Üritusel valmistasime ajakirjanikele ja (toidu)blogijatele mekkimiseks hurmaa ja metspähklitega pudru, krõbedate ja karamelliste kaerhelvestega kohupiimavahu ning tummised energiaampsud. Maapähklivõi ja kaerahelvestega pallid pakatavad tervislikest koostisosadest ja sobivad ideaalselt nii hommikukohvi kõrvale kui ka õhtusel ajal magusaisu rahuldajaks. Nende maiuste tegemine on väga tore seltskondlik tegevus, samuti võimaldab lapsed kööki kaasata :)





Vaja läheb:
130 g kreemjat maapähklivõid või mandlivõid
0,6-1 dl vedelat mett
1 tl vanilliekstrakti
3 sl naturaalset kakaopulbrit
80 g täistera kaerahelbeid
60 g kookoshelbeid
80 g jahvatatud linaseemneid
20-25 šokolaadinööpi, goji- vm kuivatatud marja, ananassitükki, sarpuupähklit või mandlit 

Sega omavahel pähklivõi, mesi, vanill ja kakaopulber. Kui segu tundub liiga paks, lisa 2 sl sooja vett või kohvi. Lisa kaera- ja kookoshelbed ning jahvatatud linaseemned ja sega kõik läbi. Kui ka nüüd tundub segu liiga paks, lisa veel 2 sl sooja vett või kohvi. Aseta segu külmkappi tahenema; kui on kiire, siis aseta see viieks minutiks sügavkülma.

Võta teelusikatäis segu ja vormi märgade kätega segust 1,5-2 cm läbimõõduga pallid (kokku tuleb 20-25 tk), vajutades kas palli peale või asetades keskele šokolaadinööbi, kuivatatud marja, pähkli või mandli. Hoia neid külmkapis õhukindlalt suletud nõu sees. Säilivad u 2 nädalat.


NB! Kõik selle postituse fotod (va viimane) on andeka Lauri Laane tehtud!

Kommentaare ei ole: