pühapäev, 13. november 2016

Maailma lihtsaim kirsi-kohupiimakook isadepäevaks



Kui ilma uusi postitusi tegemata blogi lugejate arv ootamatult mitmekordistub, siis saab olla põhjus ainult lähenevates pühades või mõnes tähtpäevas, kuigi mulle meeldiks muidugi mõelda, et blogi ise on lihtsalt nii superhea, et päevas tuhandeid külalisi ligi meelitab :D Aga isegi kui ennast selle mõttega meelitaks, siis eks esmaspäev (ehk päev pärast isadepäeva, milleks koogiretsepte ju seekord otsitakse) tooks niikuinii maa peale tagasi ... :) Loodan südamest, et olete endale siit juba mõne hea ja lihtsa maiuse retsepti leidnud, kui aga veel mitte, siis siin on üks ülimalt tore variant, mis kõigile jõukohane on! :)

Juubeli tordipulber oli juba nõukaajal olemas ja on minu jaoks täiesti geniaalne leiutis. Eriti palju kasutasin ma seda sel suvel, sest nö suvilakokkamiseks on see ideaalne. Suvisel ajal ju saab nii palju mööda Eestit ringi käidud ja sõprade, tuttavate ja sugulaste juures (ehk nö võõras köögis võõra pliidiga) kokatud, et selline kiire ja lihtne ning alati õnnestuv küpsetis on lihtsalt super. Kui eelmisel suvel kasutasin sellistel puhkudel enamasti külmutatud (pärmi)lehttainast, siis sel aastal oli tegija just sama vana hea Juubeli tordipulber, mida annab lugematu arvu erinevate asjadega alates kondenspiimast, halvaast ja martsipanist, lõpetades toorjuustu, hapukoore, kohupiima ja kümnete muude erinevate asjadega kokku sobitada, puuviljadest ja marjadest rääkimata. Kuigi mina viisin eilse kirssidega koogi õhtul sünnipäevale (ja korralikku pilti sellest õhtuhämaruses enam ei saanudki) ja see, mida nüüd hommikul pildistasin (ehk sõstardega kook), tuleb minuga kohe külla kaasa, on küpsetis tegelikult tänaseks isadepäevaks justkui loodud - saab ruttu valmis, maitseb alati kõigile ja mis peamine - sellega saavad hakkama ka lapsed ja inimesed, kes muidu eriti ei kokka. Niiet praegu veel jõuab poes ära käia ja siis üks-kaks-kolm õhtuks koogi valmis teha ;-)


Põhi:
1 pakk Juubeli tordipulbrit (- 1 kuhjaga sl täidisesse)
2 sl naturaalset kakaopulbrit
120 g võid

Täidis:
300 g vanillikohupiimapastat
200 g maitsestamata kohupiima
100 g hapukoort
1 sl vanillisuhkrut
3 sl suhkrut
3 suurt muna
1 sl (kuhjaga) Juubeli tordipulbrit

200- 400 g (1 pakk) külmutatud kirsse vm meelepäraseid marju
1 sl (kuhjaga) maisi- v kartulitärklist

Täidise jaoks klopi munad kergelt suhkrutega lahti, lisa hapukoor, kohupiim ja -pasta ning sega ühtlaseks (nt visplit kasutades, et kohupiimatükke ei jääks). Vala tordipulber teise kaussi ja võta sellest 1 kuhjaga lusikatäis ning lisa kohupiimasegu hulka. Ülejäänud tordipulbri hulka sega kakao, seejärel kas haki noaga või näpi sõrmedega külma või kuubikud kuni moodustub ühtlane purutainas.

Marjad sulata või kui oled need otse sügavkülmast võtnud, siis aseta sõelale ning lase koos sõelga neil natukene aega kuuma veel all olla. Nõruta, vala kaussi ja sega läbi tärklisega.

Võta u 20X30 cm vorm, kata küpsetuspaberiga, laota sellele ühtlase kihina 2/3 kuni 3/4 purutainast, kata ühtlaselt kohupiimaseguga ning laota peale kirsid. Kõige peale puista ühtlase kihina ülejäänud purutainas.

Aseta vorm ahju ja küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit kuni kook on läbi küpsenud. Lase jahtuda, lõika ruutudeks ja naudi :)

Kommentaare ei ole: